FrontEnd development – alatke

Verovatno najbitniji aspekt rada jednog programera su alatke koje koristi za kvalitetniji i produktivniji rad. Međutim i tu postoje aplikacije koje su bitnije od ostalih a to je, naravno, ona u kojoj svi mi pišemo naš kod…

Dakle, editori.

Ja sam ljubitelj SublimeText-a, koji ću vam ukratko predstaviti sa objašnjenjem zašto je baš isti moj omiljeni editor i zašto biste trebali da ga, barem, probate.

* Multi cursor podrška
* Plugins & snippets
* Brzina

Dovoljno je da čovek ode na sajt [sublime text](http://www.sublimetext.com/) kako bi mogao da vidi koliko multi-cursor podrška znači u svakodnevnom radu sa kodom.

MultiCursors

 

SublimeText ne dolazi sa instaliranim menadžerom za pluginove ili snippets ali instalirati isti je izuetno lako. [Package Control](https://sublime.wbond.net/). Podržava stare(a i nove) Textmate bundles. ;)

PackageControl

U pitanju je tkzv “fuzzy search” koja radi po principu traženja patterna u bilo kom delu reč ili čak rečenice. Vrlo korisno kada se traži nešto zašta nemamo jasno definisani naziv ili znamo kako bi se možda moglo zvati.

 

Brzinu ćete najbolje videti kada budete instalirali program i počeli da kodirate u istom…

Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>