DevOps – zajednica IT profesionalaca

Danas sam dobio vrlo interesantno pitanje od mojih kolega iz firme i glasi: Da li postoje organizovana okupljanja programera (prvenstveno ovih što rade web) u Beogradu? (inače, moja firma je u Berlinu i ja često putujem tamo, pa sam prilikom svakog odlaska bio na barem jednom od meetup-a, dal na temu JS ili Ruby dev.)

Generalno za “vrlo razvijeno” kako mnogi nazivaju IT segment u Beogradu, mislim da smo vrlo zaostali po pitanju svih mogućih oblika socijalnih povezivanja, počev od manjka sajtova pa do činjenice da jedini posvećini forum developmentu je više nego mrtav.

Zanimaju me vaša mišljenja i iskustva, kao i predlozi kako unaprediti našu dev scenu, kako po pogledu više socijalne interakcije kroz tematska(javascript, php, ruby on rails… itd) okupljanja, tako i kroz prizmu bolje povezanosti radi lakšeg ostvarivanja ciljeva po pogledu razvoja pojedinačnih i grupnih(čak i startup) projekata.

p.s.
Beograd sam naveo kao primer, jer sam ja iz istog… ali naravno da bi bilo kul da se povežemo svi iz cele Srbije i da se organizuju dotična okupljanja i po drugim mestima, ne samo u Beogradu.

Ovako sam započeo temu na benchmark forumu koja je bila odgovorna za početak saradnje između Igora (kutija) i mene i pokretanje DevOps sajta koji će služiti kao prvi korak ka bolje integrisanoj IT sceni (za sada) u Beogradu.

Vidimo se na DevOps.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>